Annons

Klartecken till nytt rökeri

Ola Johnsson och Håkan Hjelm har fått bygglov för ett nybygge i Kiviks hamn, strax söder om Buhres Fisk. I lokalen blir det fiskberedning, rökeri och lager.
Simrishamn • Publicerad 25 mars 2003

Kiviks Musteri AB har också fått bygglov för att göra en tillbyggnad av fabrikslokalerna på Esperöd 1:84. Tomas Kos och Anna Larsson har fått tillfälligt bygglov för att ändra boden i Viks hamn så att den kan användas som kiosk. Bygglovet gäller till och med den 31 december 2005. Bygglov har även beviljats Elisabeth Magntorn för nybyggnad av gästhus på Hoby 25:20 och Marianne Hedenblad, som ska bygga bostadshus, förråd och plank på Brantevik 34:7. Tekniska kontoret vill riva ett boningshus på Stolpängarna 4 och Borrby 294:10 i Borrby. Men byggnadsnämnden avvaktar bymötet i Borrby för att höra vad byborna tycker. Därefter tas ärendet upp igen. Bertil Strömbergs Fastighetsbyrå AB har ansökt om bygglov till en takkupa på sitt bostadshus på Viks Fiskeläge 3:6. Nämnden är dock inte beredd att ge bygglov nu, utan har bollat tillbaks ärendet till stadsarkitektkontoret.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons