Annons

Kommunen missade badhytterna

Först i måndags kom badhytterna vid Tobisviksstranden på plats. Gerd Holm är besviken på kommunen och tycker det är beklagligt att hytterna inte ens är städade när de äntligen sätts ut.
Simrishamn • Publicerad 1 augusti 2014
Gerd Holm tycker att kommunen borde städa och tillgänglighetsanpassa badhytterna på Tobisviksstranden.
Gerd Holm tycker att kommunen borde städa och tillgänglighetsanpassa badhytterna på Tobisviksstranden.Foto: Foto: Maria Persson

– Jag ringde om hytterna 1 juli. Ingenting hände förrän i måndags då några andra sade ifrån. Nu när badhytterna är på plats är de inte ens sopade. Det ligger gamla löv i dem och det finns inga krokar att hänga kläder på. Dessutom skulle det behövas en väggfast bänk att sitta på, säger Gerd Holm.

Hon har under många år arbetat med tillgänglighetsfrågor och funderar på hur kommunen tänker.

Annons

– Det skulle behövas trallar för att ta sig fram med rullstol. Det är också omöjligt att ta sig in i hytterna. Det behövs en ramp, och dörröppningen är för liten, säger Gerd Holm.

Anders Wanstadius, tillförordnad chef vid samhällsbyggnadsförvaltningen:

– Det är en miss att vi inte fick ut hytterna i tid. Självklart borde det finnas krokar att hänga kläder på. Men väggfasta bänkar är svårt eftersom de brukar förstöras. Platsen är inte tillgänglighetsanpassad än, men tanken är att den ska bli det då den blir en del av det planerade sjöfartsstråket.

Förfular

Han tycker själv att badhytterna är ett pittoreskt inslag på stranden.

– Kommunen har övertagit skötseln av dem från en förening. Jag vet att vissa tycker de förfular. Men nu är meningen att de ska stå på platsen året runt, säger Anders Wanstadius.

Maria Sällberg
Maria Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons