Annons

Kommunen vill sälja hus

Kvarteret Venus i Skillinge, Sumaros och Radio Kristianstads hus i Simrishamn samt Gärsnäs före detta kommunalhus. Dessa fyra fastigheter kan bli till salu om tekniska nämnden får som den vill.
Simrishamn • Publicerad 20 augusti 2002

Ronny Wallin, enhetschef för kommunens fastigheter, har tagit fram en lista över de fastigheter där kommunen inte längre har eller bara har en liten del egen verksamhet. Fastigheter möjliga att sälja alltså. Förutom ovan nämnda står även byggnadskontorets gamla föråd samt läkarstationerna i Gärsnäs och Borrby. Tekniska nämnden har prioriterat fyra av fastigheterna och möjligheterna till försäljning ska nu utredas av tekniska kontoret. Kvarteret Venus i Skillinge innehåller en förskola och fyra lägenheter. Sumaros består av en fritidslokal och fyra lägenheter. Radio Kristianstad-huset innehåller bara externa hyresgäster vilket också är fallet för det mesta av Gärsnäs gamla kommunalhus. Kommunen har just nu två fastigheter till salu. Skeppet i Simrishamn och inom kort även skolhuset i Baskemölla.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons