Annons

Koppar och verktyg heta stöldgods

Hantverkare uppmanas av polisen att tänka till innan firmabilen parkeras för natten. Och villaägare att ta in sina koppargrytor.
Simrishamn • Publicerad 21 oktober 2010

Den senaste tiden har en rad hantverkare fått påhälsning av tjuvar i sina med verktyg fulla bilar. Senast natten till i går stals värdefulla verktyg ur bilar parkerade i trakten av Simris och mitt inne i Hammenhög.

Även koppargrytor är hett eftertraktade. De senaste dygnen har polisen fått in ett 10-tal anmälningar från folk som blivit av med kopparföremål från sina trädgårdar. Senast är det trädgårdsägare i Hammenhög och Brantevik som drabbats.

– Man bör kanske uppmana de som har kopparföremål i sina trädgårdar att vara uppmärksamma. Även hantverkare bör vara på sin vakt och tänka efter innan man parkerar sin bil för natten, säger stationschef Claes Ekman.

SAXO
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons