Krögarpar säljer Hökarns

Krögarparet Anna och Anders Mårtensson säljer välkända Hökarns krog i Simrishamn som de köpte av jazzmusikern och antikhandlaren Lars Öhman för närmare nio år sedan.
Simrishamn • Publicerad 27 februari 2003

Paret begär 5,9 miljoner kronor för rörelsen och fastigheten, som omfattar ett gårdshus, en länga och ett gathus, totalt cirka 650 kvadratmeter. I fastigheten finns krog, två lägenheter och tre uthyrningsrum samt en källarlokal, där det blir italiensk glassbar till påsk. På sommaren är det uteservering på Storgatan. - Nu har vi bestämt oss för att sälja, eftersom vi köpt gård i trakten av Rörum och har stor familj, säger Anders Mårtensson. - Det vore roligt om en krögare tar över stället, säger Anders, som tillsammans med hustrun fått ett par gastronomiska utmärkelser. Hökarns har också varit ett uppskattat vattenhål för jazzälskare.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.