Kvinna föll över olovlig ramp

Den ligger fortfarande kvar, den olovliga rampen utanför det nya gatuköket på Hamngatan, trots att tekniska kontoret upprepade gånger begärt polishjälp för att få bort den. Härom kvällen snubblade en promenerande kvinna, som inte uppmärksammade rampen, och skadade sig. Nu har hon vänt sig till tekniska kontoret och rekommenderar att det sätts upp varningsskyltar.
Simrishamn • Publicerad 10 april 2002

Kvinnan och hennes sällskap gick och samtalade med varandra och observerade därför inte rampen. Att "något så stort som denna utskjutande ramp plötsligt stoppar passagen" hade hon ingen aning om. Hon slog i benet i kanten, föll och skrapade ena handen. I sitt brev till tekniska kontoret föreslår hon, sannolikt ironiskt, att man antingen hänvisar gående till andra sidan eller sätter upp varningsskyltar. Några sådana skyltar tänker dock inte tekniske chefen Bengt-Olov Lindqvist sätta upp. -Rampen ska naturligtvis bort, men det verkar inte helt lätt att få hjälp av polisen för att få det gjort. Jag har talat med en polisman som inte har befogenhet att fatta ett sådant beslut och den som har det har jag sökt flera gånger utan framgång. Näpochefen är sjukskriven och den som har beslutsfunktionen har varit borta ett par dagar. -Man undrar ju. Om inte samhället kan mobilisera krafter för att göra en så enkel sak som att ta bort ett plank, hur ska det då gå. Säger Bengt-Olov Lindqvist som dock inte tänker ge sig. Det har gått en vecka sedan gatukökets ägare uppmanades att omedelbart ta bort rampen eftersom det saknades tillstånd att lägga den där. Förra torsdagen vände tekniske chefen sig första gången till polisen för att få hjälp. På onsdagskvällen låg rampen fortfarande kvar.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.