Liwell kemi drivs vidare av ny ägare

Det konkursade företaget Liwell kemi har nu fått en köpare. Ackordscentralen har efter ett par månaders sökande fått napp. Företaget kommer nu att drivas vidare.
Simrishamn • Publicerad 19 januari 2012

- Vi är överens om ett pris och kommer nu att skriva under köpehandlingarna, berättar Lennart Atteryd på Ackordscentralen i Malmö.

Men i vilken form och omfattning som kemiföretaget fortsätter är för närvarande oklart. Och hur många av de anställda som kan få jobb när de nya ägarna tar över.

- Men företaget kommer att fortsätta i någon form, säger Lennart Atteryd. Mer än så kan jag tyvärr inte säga.

Liwell kemi begärdes i konkurs på egen begäran i slutet av oktober. Företaget som har drygt 20 anställda tillverkar färg, lim, fogmassor, kitt och spackel bland annat.

Företagets grundare och förre ägaren och vd:n Per-Arne Liwell förökte in i det sista att rädda företaget, men tvingades att kasta in handduken.

- Vi åkte på en stor valutasmäll och hade sedan svårt att repa oss, berättade han för Ystads Allehanda i samband med konkursen.

Samtidigt tappade man kunder och lågkonjunkturen gjorde inte situation bättre för Liwell kemi.

Försöken att hitta någon köpare misslyckades också.

Efter konkursen drev Ackordscentralen företaget och produktionen vidare.

Nästa vecka kommer köpet att vara klart.

Köparen är inte hemmahörande i trakten.

Företaget startade 1985 och är beläget på industriområdet i Simrishamn.

Ann-Louise Olander
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.