Annons

Lokal visning av Pernilla Augusts nya novellfilm

Statister blev bortklippta i filmen Blindgångare. Närmare etthundra personer var på söndagen inbjudna till Borrby bio, där skådespelaren och Vitabybon Pernilla Augusts regidebut skulle nagelfaras på vita duken.
Simrishamn • Publicerad 16 maj 2005
Statisterna Gustav Wingren och Dragan Severin från Lund blev något besvikna, eftersom de blivit bortklippta i filmen Blindgångare.
Statisterna Gustav Wingren och Dragan Severin från Lund blev något besvikna, eftersom de blivit bortklippta i filmen Blindgångare.Foto: 
Gästerna välkomnades av maskinisten på Borrby bio, Göran Brante, och inspelningskoordinator China Åhlander, Lund, med fritidshus i Brantevik.
Gästerna välkomnades av maskinisten på Borrby bio, Göran Brante, och inspelningskoordinator China Åhlander, Lund, med fritidshus i Brantevik.Foto: 
Från Dunkers kulturhus i Helsingborg kom studeranden WaWa samt de anställda Cristina Medina och Mary Marton, som också var statister.
Från Dunkers kulturhus i Helsingborg kom studeranden WaWa samt de anställda Cristina Medina och Mary Marton, som också var statister.Foto: 
Statisten Carl-Eric Björkman, Eslöv, var finsk minister i filmen. Han har deltagit i tjugo filmer, bland annat i Rederiet och några Wallander-produktioner.
Statisten Carl-Eric Björkman, Eslöv, var finsk minister i filmen. Han har deltagit i tjugo filmer, bland annat i Rederiet och några Wallander-produktioner.Foto: 
Den här glada kvartetten körde från Malmö till Borrby för att se Pernilla Augusts novellfilm Blindgångare. Från vänster Richard Immelbäck och Helle Jensen, som lånade ut sin lägenhet på ön i Limhamn till filmteamet, samt grannarna Mona och Kent Grundström, som tyckte att det var roliga inspelningsdagar. bild: thorsten persson
Den här glada kvartetten körde från Malmö till Borrby för att se Pernilla Augusts novellfilm Blindgångare. Från vänster Richard Immelbäck och Helle Jensen, som lånade ut sin lägenhet på ön i Limhamn till filmteamet, samt grannarna Mona och Kent Grundström, som tyckte att det var roliga inspelningsdagar. bild: thorsten perssonFoto: 

Hon deltog inte själv i visningen, utan lät hälsa från Stockholm att hon stod med huvudet i några flyttkartonger.

Men hon fick framfört ett tack till alla som stöttat henne. En del statister uttryckte dock sin besvikelse över att 28 planerade filmminuter klippts ner till drygt 20 minuter.

Annons

Glad var dock bions maskinist, Göran Brante:

– Det är jättekul när det händer något i Borrby.

Platschefen och inspelningskoordinatorn China Åhlander från filmbolaget Bokomotiv i Stockholm serverade cider och snittar till gästerna. – Hela filmen är inspelad i Skåne, säger China Åhlander och nämner bland annat Sturups flygplats, Dunkers kulturhus i Helsingborg och Ystads lasarett.

– Vi visar filmen här i Borrby, eftersom vi vill stödja biograferna i landsorten.

Pernilla Augusts novellfilm hade premiär på Göteborgs filmfestival i början av året. Sedan har den gått på biograf i Stockholm.

– Nu kan vi visa en kopia för dem som medverkat, säger China Åhlander.

Cilla Naumann har skrivit manus och Freddy Olsson producerat.

Filmen Blindgångare är en sorglig historia. Den handlar om en minister som pressas hårt mellan en stark yttre rädsla och kärleken till två kvinnor.

Hotbilden kring hans person och omgivning driver också fram inre skräckbilder.

Han lever i mobiltelefonernas galna värld - till postumt pianoackompanjemang av Jan Wallgren, en gång bosatt utanför Ystad.

Annons

Pontus Persson

0414-289 95

pontus.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons