LRF-bas i Simrishamn avgår

Kent Olsson, ordförande i LRFs kommungrupp i Simrishamn, lämnar sin post med omedelbar verkan. Det meddelade LRF i Skåne strax före lunch på torsdagen.
Simrishamn • Publicerad 20 februari 2003

Orsaken till hans plötsliga avhopp är den anmälan om misstänkt brott mot djurskyddslagen som lämnats in till polisen. Bakom anmälan står miljö- och hälsoskyddskontoret i Simrishamn. Enligt förvaltningen består brottet i att han haft sina kor och ungdjur utomhus utan skydd för väder och vind (se också artikeln här till höger i spalten). Bakom Kent Olssons beslut att lämna posten som LRF-bas i Simrishamn ligger provinsförbundet. Christer Laurell är ordförande för LRF-Skåne. - God djuromsorg och god miljöär vitala hörnpelare i svenskjordbruksproduktion. Vi ser därför med största allvar på en anmälan om brott mot djurskyddslagen, säger han i ett pressmeddelande. - Jag har idag varit i kontakt med Kent Olsson. Kent Olsson har i rådande läge valt att lämna sitt uppdrag som ordförande i LRFs kommungrupp i Simrishamn. Uppdraget upprätthålls tills vidare av Christer Mårtensson, Gärsnäs, tillika ledamot i provinsförbundets styrelse. - Från LRF i Skåne vill vi samtidigt betona att det här rör sig om en anmälan. Vi tar därför idag från LRF i Skåne inte ställning i sakfrågan. När polisutredning skett kommer vi att utvärdera läget och dra erforderliga slutsatser.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.