Annons

Man åtalas för sexuellt utnyttjande

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Simrishamns kommun åtalas för bland annat sexuellt utnyttjande av underårig, misshandel och olaga hot.
Simrishamn • Publicerad 12 augusti 2002

Det var för ett par år sedan som mannen inledde en relation med en flicka i de yngre tonåren. Mannen tvingade flickan att gå med på analsex. I polisförhör har flickan berättat att hon gick med på det för mannens skull. Hon var rädd att mannen skulle lämna henne annars. Vid ett tillfälle då 25-åringen och flickan var ensamma tvingade mannen till sig sex på ett sätt så att flickan skadade sig. Trots att flickan skrek av smärta fortsatte mannen. Efteråt somnade han och flickan berättar att hon lade sig bredvid honom. Hon vågade inte gå därifrån, uppger hon i förhör. Mannen hade tidigare hotat att skada flickan eller hennes familj om hon berättade vad han gjort med henne. Flickan uppger att hon berättat hur gammal hon var, men mannen säger att flickan ljugit om sin ålder. Han menar att han inte visste att hon var underårig. Mannen förnekar brott. Han anser att deras sexuella relation varit helt otvungen och att de aldrig haft analsex. Samlag hade de bara när flickan ville det eftersom han oftast var småfull så var han inte så sugen. Mannen åtalas även misstänkt för tre fall av misshandel. Vid ett tillfälle slog han flickan i ansiktet, vid ett annat tryckte han hennes huvud mot sängen och knäade henne i sidan för att sedan ge flickan ett slag med knytnäven i magen och kasta en fjärrkontroll i hennes huvud. Vid det tredje tillfället av misshandel anklagas mannen för att ha knuffat flickan så att hon föll och slog huvudet i en vägg. Därefter satte han sig över henne och dunkade hennes huvud i klinkergolvet innan han tog strypgrepp. Åtalspunkterna olaga hot härrör från ett tillfälle då mannen skrämt flickan med en tapetkniv och ett annat då han hotat flickans pappa att leja mördare. Sjunde och sista åtalspunkten gäller en bilstöld. Mannen tog en bil som stod parkerad i Simrishamn i mars i år. Mannen har suttit häktad i ett par veckor.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons