Marika Lagercrantz på besök

I morgon onsdag ges möjlighet att möta skådespelaren Marika Lagercrantz såväl på som bakom scenen. Efter Riksteaterns gästspel med Sabina på Grand inbjuds publiken till Måns Byckare, där de får träffa både Lagercrantz och cellisten Tommy Svanström.
Simrishamn • Publicerad 25 februari 2003
Marika Lagercrantz som Sabina. Bild: Martin Skoog
Marika Lagercrantz som Sabina. Bild: Martin SkoogFoto: 

- Vi har haft samtal med skådespelare tidigare, bland annat när Anita Wall gästade Skillinge Teater i höstas. Då deltog ett 60-tal personer, och det blev uppskattat, berättar Lena Ivarsson, aktiv styrelseledamot i Simrishamns Teaterförening. Marika Lagercrantz som Sabina gästar först Grand och sedan Måns Byckare. Bild: Martin Skoog/Riksteatern" BORDER="0"Marika Lagercrantz som Sabina gästar först Grand och sedan Måns Byckare. Bild: Martin Skoog/Riksteatern Föreningen brottas till och från med sviktande publikunderlag. Det brukar komma 50-60 besökare per föreställning. Men när Hallands Teater spelade Molières Don Juan i höstas satt endast 20-talet personer i salongen. - Tyvärr kom det inte fler, suckar Lena Ivarsson, som hoppas att onsdagens föreställning av Sabina på Grand ska locka en stor publik. Med början klockan 19.30 rullas det upp ett verklighetsbaserat drama om ett spännande levnadsöde. Om Sabina Spielrein kan kort sägas, att Jung fick hennes kärlek, Freud lånade hennes idéer och nazisterna tog hennes liv. Simrishamns Teaterförening har i vår ytterligare ett gästspel av Riksteatern, som den 14 mars ger Det perfekta svaret. Den 29 april ges William Shakespeares samlade verk av Westbergs teaterproduktion, som utlovar en vansinnigt rolig version av Shakespeares samlade verk på 97 minuter blankt. Om Sabina Spielrein kan kort sägas, att Jung fick hennes kärlek, Freud lånade hennes idéer och nazisterna tog hennes liv." BORDER="0"Om Sabina Spielrein kan kort sägas, att Jung fick hennes kärlek, Freud lånade hennes idéer och nazisterna tog hennes liv. Nästan hela Teater 23:s ensemble kommer hit den 3 maj för att ge barnföreställningen Stora Syster och lille bror. - En nyhet för våren är att publiken kan gå tre gångar men bara betala för två. Dessutom har Friaborgsskolan fått ett begränsat antal fribiljetter till vårens föreställningar, eftersom vi vill väcka ungdomarnas intresse för teater, säger Lena Ivarsson, vars önskan är att Simrishamn ska vara en levande kulturkommun.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.