Annons

Miljonregn över Hammenhög

Ann-Kristin Johansson trodde att sonen kom hem för att hjälpa till med veden. Att sonen var lierad med Postkodlotteriet och att hon skulle sluta dagen som miljonär hade hon ingen aning om.
Simrishamn • Publicerad 19 mars 2014
Välkommet besök. Putte Nelsson från Postkodlotteriet gjorde Ann-Kristin Johansson till miljonär i går.
Välkommet besök. Putte Nelsson från Postkodlotteriet gjorde Ann-Kristin Johansson till miljonär i går.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg
Glädjen stod högt i tak hemma i köket hos Ann-Kristin Johansson i Hammenhög.
Glädjen stod högt i tak hemma i köket hos Ann-Kristin Johansson i Hammenhög.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg

Miljoner regnade över Hammenhögsbor i går. Totalt delades 3,5 miljoner kronor ut till vinnare med postnummer 276 56. Största turgumman av dem alla var dock Ann-Kristin Johansson från Glimminge. Gårdagen lär hon sent glömma.

– Vilka är ni? undrade hon med darr på stämman när tv-teamet klampade in i hennes kök där sonen Patrik och mannen Göran kunde dra en lättnadens suck över att slippa hålla på hemligheten längre.

Annons

När Ann-Kristin fick checkar på 200 000 kronor konstaterade hon glatt att nu äntligen ska logen renoveras.

Vann en bil

Något mera knäsvag blev hon när hon förstod att hon även vunnit en bil värd drygt 300 000 kronor. Men när hon fick ta emot en check på ytterligare en miljon kronor var hon talför igen.

– Nu ska jag boka tid hos frissan, skrattar hon.

– Pengarna räcker till att renovera hela ladan. Sen ska barnen få lite och så ska jag skänka lite.

När YA lämnade den omtumlade familjen visste vi, men inte Ann-Kristin, att tv-folket skulle återvända samma eftermiddag med ytterligare en miljon kronor.

– Jag låg och grubblade så sent som i natt på att hoppa av lotteriet. Eftersom jag aldrig vunnit något tänkte jag spara lottpengarna i ett kuvert i stället, berättar Ann-Kristin Johansson och tackar en högre makt för att hon inte hann göra som hon tänkt.

Maria Sällberg
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons