Misshandel på stökig ungdomsfest

En större ungdomsfest på en gård utanför SImrishamn gick överstyr under lördagen. Det förekom flera fall av misshandel, stölder och langning av alkohol.
Simrishamn • Publicerad 21 maj 2012

En 18-årig pojke fick en flaska i huvudet efter ett slagsmål. Pojken försökte ducka men fick flaskan rakt i huvudet så att ett öppet sår uppstod. Han fick också ta emot knytnävsslag i ansiktet så att svullnad uppstod. Pojken fördes till sjukhuset i Ystad för vård.

Flera unga flickor var påverkade av alkohol. Polisen upprättade därför en anmälan om brott mot alkohollagen, langning av alkohol till minderåriga eftersom flickor var under 15 år.

När polisen befann sig på lasarettet och tog upp anmälan om misshandel av 18-åringen fick de bege sig till den aktuella gården.

Gårdens ägare hade upptäckt att två yngre män sökte igenom bostadsdelen på gården. De båda ertappades då de rotade igenom ett rum. Cigaretter och smycken för ett par tusen kronor ska ha stulits.

En festdeltagare blev av med sin jacka, telefon och väska på festen där flera obehöriga dök upp under kvällen. Värdet av det stulna uppgick till 5 000 kronor.

Polisen ska nu titta närmare på vad som hände under kvällen.

Ann-Louise Olander
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.