Annons

Moderaterna missnöjda med entreprenadförslaget

Simrishamn • Publicerad 25 januari 2005

Gärna privat vård men absolut inte enligt det förslag till entreprenad som blev offentligt i slutet på förra veckan, anser moderaterna i Simrishamn.

– Visst är det bra med entreprenader. Men var tar småskaligheten vägen i det här fallet? Det vore ju positivt om till exempel de som arbetar på vårdcentralerna får chans att driva verksamheten själv. Men lägger man allt i ett stort paket så finns ju ingen rimlig chans för en liten privat vårdentreprenör att klara av anbudet, menar Lena Parkhagen (m), ledamot i distriktsnämnden. – På det här viset byter man ju bara ett monopol mot ett annat, menar Christer Akej (m).

Annons

Inte bara storleken på entreprenaden, utan också innehållet i den ogillas av Simrishamnsmoderaterna, som menar att förslaget är ett allvarligt hot mot sjukhuset.

Att den kirurgiska verksamheten inte finns med är inte något nytt. Men att den akuta hjärt- och strokevården föreslås flytta till Ystad är ytterst förvånande menar moderaterna.

Förslaget att flytta akut hjärt- och strokevård har medicinska skäl enligt regiondirektör Ulf Meijer. Moderaterna anser ändå att det första mottagandet av patienterna bör ske i Simrishamn.

– Det blir ju bara som en stor vårdcentral kvar här och då tycker jag man kan säga det öppet, anser Lena Parkhagen.

– Vi vill inte ha några fler före detta lasarettstomter att bygga på här i stan, säger Christer Akej.

Ulrika Wangel

SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons