Annons

M/S Sigyn repareras i Simrishamn

90 meter lång och 18 meter bred lyckades M/S Sigyn tråckla sig in i hamnen i Simrishamn går. Nu ligger hon vid kaj och väntar på sitt nya elverk.
Simrishamn • Publicerad 22 oktober 2010
Sigyn tråcklar sig in i Simrishamns hamn.Foto: 

M/S Sigyn är ett specialbyggt fartyg för transport av radioaktivt avfall och ägs av Svensk Kärnbränslehantering AB. Marincenter Syd har tidigare sålt elverk till båten och när det nu var dags att byta ett annat valde SKB att anlita Simrishamnsföretaget igen.

Den officiella övre gränsen för hur stora båtar som kan tas in i Simrishamn är 90 meter. En båt på dryga 100 har dock lyckats ta sig in. Men när en vanligt trålare är 7–8 meter breda så är Sigyn 18 meter. Trots midjemåttet gick det alltså med erfarna lotsars hjälp.

Annons

– Vad jag vet är det absolut den volymmässigt största båten som varit i Simrishamns hamn, säger Sven Johansson, vd på Marincenter Syd.

Sigyn kommer att ligga vid kaj nära slipen några dagar innan hon drar vidare på nya uppdrag.

SAXO
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons