Murare placerade fåglar på kvinnas balkong

När en kvinna i torsdags kom hem till sin lägenhet på tredje våningen, märkte hon att någon varit på hennes balkong. På balkongen hade någon placerat en låda med två svalungar.
Simrishamn • Publicerad 6 augusti 2004

Efter att ha pratat med grannar visade det sig att det var några murare som arbetade i närheten, som med hjälp av en stege ställt dit fågelungarna. De hade först frågat hennes granne om han ville ta hand om den. Då han sa nej ställde de i stället svalorna hos kvinnan, som var på jobbet. Utan något meddelande. Den ena fågeln var död och den andra hoppade runt på balkongen. Kvinnan som inte har hjärta att slå ihjäl svalan vet inte vad hon ska göra med den. Balkongdörren var vid tillfället öppen, men ingenting hade försvunnit från lägenheten - där balkongdörren numera hålls stängd.

Maria Johansson maria.johansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.