Musikvecka och teater

Kultur- och fritidsnämnden har fördelat 320 000 kronor till olika kulturprojekt i kommunen. Till hösten ska nämnden dela ut ytterligare 80 000 kronor.
Simrishamn • Publicerad 14 februari 2003

- Vi fick in önskemål på 22 projekt, som skulle kosta cirka 1,3 miljoner kronor att genomföra. Men så mycket pengar har vi inte i budgeten, säger kultur- och fritidschef Gunilla Janlert och tillägger: - Därför har vi följt vår kulturpolitiska målsättning. Den innebär att vi satsar på verksamhet för barn och ungdomar. Vi försöker också få en geografisk spridning av projekten och vill stimulera eget skapande. Sommarscen Österlen får 150 000 kronor till sitt arbete med barn och ungdomar. Allsångskvällarna i Brunnsparken får 20 000 kronor och Föreningen Good Music 15 000 kronor. Bakom sistnämnda satsning står bland andra Branteviksbon Staffan Lindström, som vill skapa en återkommande musikvecka i Simrishamn i månadsskiftet juli-augusti. För första gången får Friaborgsskolans elevråd 10 000 kronor till årets gymnasiemusikal. Lika mycket pengar får Teater Fenix och Sankt Olofs kulturförening, som planerar en ny sommarfest. Förra sommaren gästades byn av Trevor Kydd steel band. Föreningen Frukostmöten får 75 000 kronor till högsommarens välbesökta möten i Simrishamn. Vidare får musikföreningen Riff 25 000 kronor till satsningen Vår glädjekälla i full frihet. Östra Skånes Konstnärsgille får också 25 000 kronor, pengar som ska användas till katalogen Konstnärsliv.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.