Annons

Nedre Storgatan handikappanpassas

Etapp 1 kan bli klar före julskyltningen.
Simrishamn • Publicerad 7 maj 2005

I dag klockan 11 invigs ombyggnaden av nedre Storgatan i Simrishamn.

Till hösten fortsätter arbetet med Storgatan, mellan Stortorget och Kristianstadsvägen.

Annons

Avsikten är att anpassa gatan för handikappade. Det finns också ett stort behov av upprustning efter förra årets utbyggnad av bredband.

Enligt tekniska kontoret vore det att misshushålla med kommunens resurser att återställa gatan efter utbyggnaden, utan att samtidigt anpassa gatan för handikappade. – Eventuellt kan vi starta i september för att få klart första etappen mellan Stora Rådmansgatan och Kristianstadsvägen till julskyltningen, säger Bengt-Olov Lindqvist, teknisk chef på kommunen.

Han räknar med att andra etappen, mellan Sjögrens hörna på Stortorget och Stora Rådmansgatan, kan utföras i januari - maj nästa år.

Kommunen hade från början tänkt sig att också anpassa Järnvägsgatan för handikappade.

Men Köpmannaföreningen och fastighetsägarna har önskat att kommunen prioriterar Storgatan. – Vi har ingenting emot denna prioritering, eftersom det kan vara lämpligt att avvakta bebyggelsen av Ingvarssonska tomten innan handikappstråket byggs längs Järnvägsgatan, säger Bengt-Olov Lindqvist.

Avsikten är att den planerade ombyggnaden av Storgatans övre del ska få samma utformning som Storgatans nedre del.

Den övre delen av Storgatan är dock smalare varför ett handikappstråk endast kan anläggas på södra sidan av gatan. – Avsikten är inte att göra denna del till gågata. Men om det finns önskemål kan gatan skyltas som gårdsgata sommartid, säger Bengt-Olov Lindqvist.

Pontus Persson

simrishamn
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons