Annons

Ny hinderbana på Simrislund

Simrishamn • Publicerad 16 maj 2005
Elevrådets ordförande Marco Tidu, klass 6 a, tackade skolmorfar Rune Geistrand, som fick en blomma för sitt arbete med skolans nya hinderbana. bild: pontus persson
Elevrådets ordförande Marco Tidu, klass 6 a, tackade skolmorfar Rune Geistrand, som fick en blomma för sitt arbete med skolans nya hinderbana. bild: pontus perssonFoto: 

Jag ska inviga den här prylen, sa Marco Tidu, elevrådets ordförande, när på måndagen klippte av det blågula bandet till Simrislundsskolans nya och efterlängtade hinderbana.

Marco Tidu tackade föräldern Bengt Ekblom och skolmorfar Rune Geistrand för deras arbete med banan. Båda fick blommor.

Annons

Bengt Ekblom hade ingen möjlighet att deltaga, men han får en jättehortensia som hustrun Lena, lärare på skolan, tar med sig hem.

Varje klass har fått rita förslag på hur de skulle vilja ha sin hinderbana.

– Vi samlade in förslagen och kom fram till att de flesta ville ha vippbräda och hinder som är gladiatorlika.

Det berättade läraren Ann-Sofie Persson medan eleverna samlades till invigningen.

Några tusenlappar har samlats in till hinderbanan. Men det lär bli mer pengar och fler redskap, eftersom skolidrottsföreningen ska ordna ett lotteri. Invigningen var startskottet på Simrislundsenhetens hälsovecka.

– Vi har många olika aktiviteter som kopplats till hälsa och välbefinnande, sa rektorn Jan Nilsson efter ceremonin.

Annelunds förskola och familjedaghemmen har extra utedagar, fritidshemmen har tävlingar på eftermiddagarna och skolan har olika prova-på-aktiviteter.

Föräldraföreningen ordnar kvällsaktiviteter om bland annat skolmat, massage och hälsosam kost.

Skollunchen blir också lite annorlunda denna vecka.

– Föräldrarna får gärna passa på att besöka sina barn denna vecka, säger Jan Nilsson, som ger den aktiva föräldraföreningen en eloge.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons