Annons

Ny kedja för pizza och kebab

Simrishamn • Publicerad 11 januari 2005
Nya Piri-Piri drivs av assyrierna Josef Abraham och Rony Abraham samt Maikel Ibrahim från Irak. bild: pontus persson
Nya Piri-Piri drivs av assyrierna Josef Abraham och Rony Abraham samt Maikel Ibrahim från Irak. bild: pontus perssonFoto: 

Ättlingar till babylonierna har nu öppnat en restaurang med snabbmat på Järnvägsgatan i Simrishamn, där det förr såldes damkläder.

– Lokalen har ett bra läge, och jag tror på Simrishamn, säger Josef Abraham, bosatt i Skövde och verksam i restaurangbranschen sedan 1988.

Annons

Då började han sälja pizza och kebab i Degerfors. Numera driver han en pizzeria i Värnamo.

– Jag är specialist på detta sortiment, säger Josef, som startat Piri-Piri. Det är en sydsvensk pizza- och kebabkedja som etablerat sig i Bromölla, Simrishamn och Tomelilla. Snart finns kedjan även i Landskrona och Sölvesborg. Det handlar om snabbmat, alltså färdiga menyer med pizza, kebab och sallad; det är både för avhämtning och servering i lokalen, som har plats för trettio gäster.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons