Annons

Nya bostäder näraOderbäcken får grönt ljus

Simrishamn • Publicerad 22 januari 2005

Byggnadsnämnden har nu godkänt förslaget till detaljplan för Baskemölla 8:21 med flera.

Det betyder att kommunfullmäktige ska antaga planen, som medför att området strax söder om vandrarhemmet kan bebyggas med tio bostadshus.

Annons

Nämnden måste dock ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen, eftersom en liten markbit ligger mindre än 100 meter från Oderbäcken och Tjörnedaladammarna. Byggnadsnämnden har också beslutat att detaljplanen för Rörum 24:9 ska lämnas för samråd.

På den aktuella fastigheten strax nordväst om Nyhemsområdet i Vik - och väster om riksväg 9 - skapas åtta tomter för året runtboende. Arne Blomqvist har ansökt om förhandsbesked för att bygga fyra fritidshus på Hoby 3:21, väster om Örnahusen och kustvägen.

Nämnden är inte beredd att lämna positivt förhandsbesked, utan har beslutat att ärendet ska prövas i detaljplan, som görs på sökandens bekostnad.

Baskemölla
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons