Nya röster för miljöpartiet

Det lär bli helt nya röster i kommunfullmäktige för miljöpartiets del efter höstens val. Partiets ansikte utåt, Annika Hallquist, ställer inte upp för omval ännu en gång och Bengt Bengtsson flyttar ner på listan till en i nuläget icke valbar plats.
Simrishamn • Publicerad 7 maj 2002

Förstanamn blir i stället Ariel Hellgren, tidigare ersättare i fullmäktige som åter engagerar sig efter en mandatperiods frånvaro. -Jag har redan hållit på för länge. Redan inför förra valet tänkte jag hoppa av och nu känner jag att det är dags. Jag känner inte samma engagemang längre och då är det bättre att lämna plats för någon annan. Det säger Annika Hallquist som tycker att hon med råge fullgjort sin politiska "värnplikt" efter totalt 17 år i kommunpolitiken. Åtskilliga är de beslut hon varit med om att fatta, både i nämnder och i fullmäktige, men nu är det nock: -Det känns skönt att ha fattat det här beslutet. Det finns mer i livet än politik, dessutom jobbar jag heltid och känner att jag inte hinner med allt. Annika Hallquist har suttit som ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden, byggnadsnämnen och kommunstyrelsen men aldrig i barn- och utbildningsnämnden (bun). -Miljöpartiets policy är att man inte ska sitta för länge och inte i nämnder inom ett område där man själv är proffs. En politiker ska i det avseendet vara lekman. Hon är lärare på deltid i Gladsax skola och har dessutom en 25 procentig tjänst som projektanställd inom barn- och ungdomsnämndens satsning Attraktiv Skola. -Jag har fullt upp det här året ut och om jag sedan saknar politiken och får abstinens kan jag säkert hantera det! Det blir alltså Ariel Hellgren, lantbrukare i Skräddaröd och lärare till professionen, som är toppnamn i höstens val och som har varit engagerad i partiet under många år. Om valet utfaller på samma sätt som förra gången tar även Harriet Ringvall, lantbrevbärare bosatt i Borrby, plats som ordinarie i fullmäktigeförsamlingen där hon nu är ersättare. Hon sitter också i miljö- och hälsoskyddsnämnden och har flyttats upp ett par steg sedan senast det begav sig. Det har också listans tredjenamn, Elisabeth Ahrent, lärare från Vitaby, gjort. Hon är nu ledamot i kulturnämnden. Bengt Bengtsson har varit ledamot i fullmäktige den pågående mandatperioden men vill nu trappa ner och återfinns därför först som fjärdenamn på listan. Fem namn presenteras och det sista är Ann Touré från Gyllebo som är engagerad i regionpolitiken.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.