Annons

Oklar framtid för badhytter

Fortfarande råder tvivel om om badhytternas framtid. I går samlades kärntruppen bakom Föreningen Cimbrishamns Strandbad med John Görnebrandt i spetsen.
Simrishamn • Publicerad 2 maj 2005
John Görnebrandt, ordförande i föreningen Cimbrishamns Strandbad, vill bli av med ansvaret för de underhållskrävande badhytterna. bild: thorsten persson
John Görnebrandt, ordförande i föreningen Cimbrishamns Strandbad, vill bli av med ansvaret för de underhållskrävande badhytterna. bild: thorsten perssonFoto: 

Vi samlas för att fatta beslut om badhytternas framtid, proklamerade föreningens ordförande, men så blev icke fallet.

Badhytterna på stranden invid Strandpaviljongen är inte längre någon fager syn. Som så ofta förr så här i början av korvgrillningssäsongen har någon brutit loss delar av hytternas små verandor för att få virke att tända eld med. Förr ryckte föreningens medlemmar ut och renoverade dem, men åren har gått och medlemmarna orkar inte längre med varken arbetet eller ansvaret för hytterna.

Annons

John Görnebrandt kallade därför till årsmöte i går med avsikt att avveckla föreningen och lämna hytterna till försäljning.

De övriga medlemmarna var dock inte med på noterna utan vill försöka övertala Fritid Österlen AB att ta emot hytterna som gåva mot att de underhålls och står kvar på stranden.

Invändningen mot att sälja hytterna var att de då kan tas därifrån och ett kulturellt minnesmärke över stans långa strandbadshistoria försvinner.

– Jag anser att vi gjort vad vi skulle. Vi har kommit till vägs ände, säger John Görnebrandt. Med en kassa på 128 kronor och 17 öre återstår inget annat än att göra oss av med hytterna.

Om det tycktes enighet råda, men trots långa diskussioner lyckades man inte besvara frågan hur.

Emma Lawesson

0414-289 96

emma.lawesson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons