Annons

Oklart kring vårdavtal

Simrishamn • Publicerad 24 januari 2005

Det kontroversiella förslaget till upphandlingsunderlag för primärsjukvården på Österlen drogs tillbaks i sista stund och kom alltså aldrig upp till behandling i hälso- och sjukvårdsnämnden som det var tänkt i går.

Inför det sammanträdet hade även Närsjukvården Österlens vd Kenneth Grann lämnat in ett yttrande där han föreslår att entreprenaden upphör utan ytterligare förlängningar.

Annons

"Enligt den erfarenhet vi erhållig genom nuvarande entreprenad kommer det att krävas betydande omställningsinsatser för att rikta in verksamheten mot den framtida målbild som nu konkretiserats."

Så formulerar sig Kenneth Grann och han syftar alltså på det nu återtagna förslaget där även vårdcentralerna i Brösarp och Tomelilla skulle ingå i underlaget.

På torsdag skulle förslaget behandlas i distriktsnämnden. Hur det blir med den saken nu är osäkert. Då var det också meningen att politikerna skulle klubba en förlängning på fem månader av vårdavtalet med Närsjukvården. Kanske är trots allt vårdgivaren intresserad av en förlängning så länge det råder oklarhet kring upphandlingsunderlaget.

Jea Jonsson

SIMRISHAMN Närsjukvården Österlen vill att den nuvarande vårdentreprenaden upphör i sin helhet den sista november - om innehållet i upphandlingsunderl
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons