Oklart om kommunstöd

Det blev en intensiv debatt, av vissa stundtals uppfattad som rent hätsk, kring frågan om järnvägsstationen i Tommarp i torsdagskväll. Byborna hade gått man ur huse för att delta, cirka 80 personer samlades i bygdegården.
Simrishamn • Publicerad 19 april 2002

Inledningsvis togs frågor upp som handlade om förutsättningarna kring järnvägsstationens vara eller icke. -Trots att det betonas att förhandlingarna och samtalen mellan regionens och kommunens politiker har varit jättebra fick vi klart för oss att det ändå finns olika uppfattningar och otydligheter framför allt om de ekonomiska förutsättningarna. Det säger Cattis Feuer, eldsjäl i Tommarpsgruppen för järnvägsstationens bevarande som har överklagat beslutet om nedläggning till länsrätten. Där har man begärt prövning på utifrån likställighetsprincipen. Grundinställningen är att kommuninvånarna särbehandlats negativt. Tommarpsgruppen har tidigare vänt sig till kommunstyrelsen i hopp om att även kommunen skulle skriva under överklagandet. Eftersom tiden för överklagande gått ut finns inte den möjligheten kvar. Dock skulle kommunen kunna ge gruppen stöd. Om det blir så eller inte kan kommunalrådet Christer Akej (m) inte svara på. -Nu gäller det inte sakfrågan utan om huruvida beslutet tillkommit på rätta grunder. Det är viktigt att kommunen gör en seriös bedömning och behandling av detta. Förmodligen behöver vi hjälp av en jurist för att se närmare på beslutet. Den frågan ska diskuteras vidare vid kommunstyrelsens arbetsutskott nu på onsdag. Tommarpsgruppen avvaktar nu länsrättens beslut.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.