Annons

Olaga hot gav skyddstillsyn

Den 55-årige man från Simrishamn som nyligen åtalades för mordbrand, sedan han tänt eld på familjens trätrappa, har fått sin dom.
Simrishamn • Publicerad 22 augusti 2002

Han dömdes av Ystads tingsrätt för grovt olaga hot. Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, så kallad kontraktsvård. Mannen, som inte erkänt brottet, har redan överlämnats för behandling. Det var i somras mannen hällde ut bensin på trappan till sitt och familjens hus. Han tände eld på bensinen, men sambon lyckades släcka elden. Gärningen anses ha inneburit fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom. I andra hand åtalades mannen för grovt olaga hot eftersom han framkallat allvarlig fruktan hos de övriga familjemedlemmarna genom att sätta fyr på trappan. Rätten gick alltså på sistnämnda rubricering.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons