Orealistiska taxorför båtplatser

Det råder orealistiska förhållanden mellan kommunens hamntaxor och de olika hamnarnas standard. Så anser en båtägare som nu vänt sig till tekniska nämnden för att få en förklaring.
Simrishamn • Publicerad 12 april 2002

Båtägaren betalar 2900 kronor för en plats i Vik. Motsvarande plats i småbåtshamnen skulle kosta 2600 kronor per år. "Detta är oacceptabelt. Vi har i Vik en hamn i förfall, detta har påtalats flera gånger och borde vara väl känt av nämnden". Det skriver båtägaren som finner det märkligt att man gör en procentuell höjning utan att beakta hamnens standard. "Skulle taxan stå i proportion till hamnens standard skulle vi i Vik betala cirka 30 procent av taxan i Simrishamn", menar skribenten som vill ha ett svar på hur tekniska nämnden tänker sig sambandet i framtiden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.