"Orimligt" dyr avgift sänks

Fritidsförvaltningen tog orimligt mycket betalt av Osby Simsällskap i hyra för ett par simbanor i Tobisviksbadet i fjol somras. Det anser sällskapet som nu skrivit och begärt en kraftig kreditering ner till den nivå som gäller sedan Österlens Fritid tagit över driften.
Simrishamn • Publicerad 12 april 2002

-Jag är förstås intresserad av att få hit simläger och har därför sänkt taxorna i Tobisviksbadet för just föreningar. Det säger Håkan Erlandsson som i sitt företag Österlens Fritid driver fritidsbaden. I sommar ligger dagshyran 600 kronor per dag upp till 20 deltagare och 1000 kronor där utöver. I fjol låg den på 70 kronor per deltagare och dag. Från Osby Simsällskap deltog 21 ungdomar och de använde badet vid fyra tillfällen men bara en timme varje gång. Fritidsförvaltningen debiterade därför klubben drygt 5600 kronor. Med de nya taxorna skulle priset för två dagar alltså blivit 2000 kronor. Osby Simsällskap har betalt fakturan men hoppas alltså på att få lite pengar tillbaka. Dessutom vädjar man till kommunstyrelsen om att fritidsförvaltningens rutiner och prissättning ses över. Eftersom driften nu lagts över på privat entreprenör, som alltså sänkt taxorna, torde en översyn knappast vara intressant.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.