Annons

Österlenpartiet registreras

Österlenpartiet har valt att registrera sitt nya partinamn trots att det inte är något krav för valdeltagande. Skälet är att man vill skydda namnet.
Simrishamn • Publicerad 9 augusti 2002

-Vi vill inte att det ska gå som med namnet kommunens väl där ingen registrerade namnet. Följden blev att det dök upp pariter med det namnet, och inte sällan med tvivelaktiga frågor på sitt program, i mängder av kommuner, säger Christer Wigren, ordförande i Österlenpartiet Simrishamn. Det betyder också att, när namnet är registrerat, partier i grannkommunen Tomelilla, som ju också tillhör "landskapet", inte kan anta namnet. Som stöd för registrering av parti som ställer upp i kommunfullmäktige krävs att minst 50 personer förklarar sitt stöd i ansökan. Att så är fallet intygar Notarius Publicus i en bilaga till Österlenpartiets ansökan. Förklaringen upptar 70 namn.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons