Otjänligt vatten på Kiviks marknad

Dålig renhållning och otjänligt vatten i flera serveringsvagnar. Årets version av Kiviks marknad får inget gott betyg av miljö- och hälsoskyddsinspektörerna.
Simrishamn • Publicerad 25 juli 2002

Det är framför allt vattnet i vagnarna som var av dålig kvalitet. På flera ställen var vattnet rent av otjänligt. Vattnet tas på platsen men förvaras i behållare i serveringsvagnarna. Dålig rengöring av dessa behållare är förmodligen förklaringen. Vattnet används i huvudsak till handtvätt. - Vi kommer att ta kontakt med de knallar vars vatten var otjänligt. Nästa år har de hårdare kontroll att vänta, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Sara Bengtsson. Proverna på livsmedel visar på bättre resultat. Vissa prover var tjänliga med anmärkning men i stort var livsmedelskvaliteten god. Något som inspektörerna också slår ner på är de allt för höga temperaturerna i kylarna. I vissa kylar var det 20 grader varmt. Inspektörerna reagerade också på den bristfälliga renhållningen på marknadsfältet. Skräpigt och överfulla containrar. - Det är marknadsarrangören som ansvarar för renhållningen. Inför nästa marknad kommer vi förmodligen att dra upp klara riktlinjer som arrangören ska följa, säger Sara Bengtsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.