Annons

Otjänligt vatten på Kiviks marknad

Dålig renhållning och otjänligt vatten i flera serveringsvagnar. Årets version av Kiviks marknad får inget gott betyg av miljö- och hälsoskyddsinspektörerna.
Simrishamn • Publicerad 25 juli 2002

Det är framför allt vattnet i vagnarna som var av dålig kvalitet. På flera ställen var vattnet rent av otjänligt. Vattnet tas på platsen men förvaras i behållare i serveringsvagnarna. Dålig rengöring av dessa behållare är förmodligen förklaringen. Vattnet används i huvudsak till handtvätt. - Vi kommer att ta kontakt med de knallar vars vatten var otjänligt. Nästa år har de hårdare kontroll att vänta, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Sara Bengtsson. Proverna på livsmedel visar på bättre resultat. Vissa prover var tjänliga med anmärkning men i stort var livsmedelskvaliteten god. Något som inspektörerna också slår ner på är de allt för höga temperaturerna i kylarna. I vissa kylar var det 20 grader varmt. Inspektörerna reagerade också på den bristfälliga renhållningen på marknadsfältet. Skräpigt och överfulla containrar. - Det är marknadsarrangören som ansvarar för renhållningen. Inför nästa marknad kommer vi förmodligen att dra upp klara riktlinjer som arrangören ska följa, säger Sara Bengtsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons