Piketstyrka till Sankt Olof

En man i 55-årsåldern från Sankt Olofstrakten greps natten till onsdag, misstänkt för rån, frihetsberövande, olaga hot och misshandel av en 39-årig man. Både piketstyrka och förhandlare fanns på plats vid gripandet.
Simrishamn • Publicerad 25 augusti 2004

Eftersom mannen hade licens för ett flertal jaktvapen inkallades piketstyrka och förhandlare när mannen skulle gripas i sitt hem i Sankt Olofstrakten. Efter förhandling greps mannen dock utan dramatik och sitter nu anhållen. Det var i tisdags kväll som en 39-årig man, bosatt i Tomelilla kommun, larmade polisen. Enligt 39-åringen ska 55-åringen ha stoppat honom när han cyklade mellan Tomelilla och Sankt Olof. Han ska sedan ha tvingat 39-åringen med sig till sitt hus, gett honom ett par slag med ett basebollträ och tagit hundra kronor ur hans plånbok. 55-åringen ska ha anklagat den yngre mannen för att ha stulit en jaktkikare, uppger polisens länsvakthavande Erik Jeppsson. Tomelillabon släpptes sedan av 55-åringen och kunde själv larma polisen och peka ut 55-åringens hus. Eftersom 55-åringen har licens för sex jaktvapen, och kunde misstänkas vara våldsam, sattes inte bara vanliga patruller in när husrannsakan skulle göras kring midnatt. Även en piketstyrka samt en förhandlare följde med. - Någon insats behövde lyckligtvis inte göras. Mannen kunde gripas efter förhandlingarna, säger Erik Jeppsson. Det var vid halvfyratiden på morgonen som mannen till slut greps, och han anhölls sedan vid femtiden på onsdagsmorgonen. Utredningen sköts av Ystadspolisen och där var man i går mycket sparsam med detaljer om det inträffade. - Ord står mot ord, och det är inte helt klart vad som egentligen hänt än. Var det här ärendet landar slutgiltigt är för tidigt att säga än, sade Hasse Persson, inre befäl vid Ystadspolisen, under onsdagsförmiddagen. Även senare under onsdagen var polisen förtegen om vad som framkommit under förhören, med hänsyn till den pågående utredningen. Klart var dock att mannen skulle sitta anhållen åtminstone till idag torsdag, och att det skulle hållas ytterligare förhör i utredningen.

Ulrika Wangel ulrika.wangel@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.