Annons

Polisen ser över säkerheten

Den familj i Simrishamn som drabbats av två brandattentat får nu hjälp och stöd av polisen.
Simrishamn • Publicerad 6 oktober 2010
Den utbrända bilen stod parkerad intill huset och garaget. En granne som var vaken hörde hur det small till. Andra grannar rusade till och kunde släcka elden innan den spreds sig ytterligare.
Den utbrända bilen stod parkerad intill huset och garaget. En granne som var vaken hörde hur det small till. Andra grannar rusade till och kunde släcka elden innan den spreds sig ytterligare.Foto: 

Från polisens sida har man vidtagit åtgärder för att öka säkerheten och skyddet för den utsatta familjen.

För tre dagar kastade någon en brandbomb mot familjens hus. Elden fick aldrig fäste i huset utan slocknande av sig själv. En dag senare sattes en bil brand hemma hos familjen.

Annons

Polisen utesluter inte att bränderna var en hämndaktion från det kriminella gänget OG (Original gangsters). Bränderna rubriceras som mordbrand och grov mordbrand.

Familjen hade tidigare vittnat mot två OG-män som dömts till fängelse för utpressning och kidnappning.

De båda männen är nu på fri fot i avvaktan på fängelsestraffen. De släpptes från häktet kort innan domen avkunnades, eftersom strafftiden understeg två år.

– Nu har brottsoffersamordnare gått in och stöttat familjen, berättar kriminalkommissarie Göran Schön. Det görs automatiskt. Man gör också en hotanalys.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons