Pontus Persson i pension efter 40 år

Efter snudd på 40 år som anställd vid Ystads Allehanda väntar nu ledighet, golf och lugna dagar för Simrishamnsreportern Pontus Persson.
Simrishamn • Publicerad 25 september 2009
Simrishamnsreportern Pontus Persson avtackades i går med blommor, presenter och varma ord från kollegorna. "Jag är jätteglad. Det här känns kanonbra!" förkunnade han själv.
Simrishamnsreportern Pontus Persson avtackades i går med blommor, presenter och varma ord från kollegorna. "Jag är jätteglad. Det här känns kanonbra!" förkunnade han själv.Foto: 

– 40 år. Det är imponerande lång tid, slog chefredaktör Margaretha Engström fast vid torsdagens avtackning.

Ja, det var i januari 1970 som Pontus gled in på redaktionen i Simrishamn.

– Jag ville ha praktik här och det slutade med att jag blev reporter, berättar han.

Genom åren som gått har Pontus även hunnit med att agera representant i dåvarande Skånemedias styrelse, redaktionssekreterare i Ystad, kommunreporter, redigerare och redaktör för näringslivsbilagan. Och sedan 1998 har han varit en trogen figur på just Simrishamnsredaktionen. Men från och med den 1 oktober, när semestern avverkats, är det pensionsliv som väntar för 61-åringen.

– Jag tog koncernens erbjudande om att sluta tidigare, och det ångrar jag inte en sekund, säger han.

Hur dagarna nu fördrivs? Pontus nämner golf, föreningsliv, goda böcker och efterlängtat lugn.

– Jag har inga stora ambitioner. Jag försöker ta vara på varje dag, och det är så himla skönt!

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.