Annons

Rådrum för amfiteater

Han fick sitt rådrum, Manfred Koch (ÖpS). Byggnadsnämnden beslutade att återremittera skötselplanen för det nya naturreservatet Bäckhalladalen och därmed ge Koch en chans att fundera vidare på amfiteatern Tobishall.
Simrishamn • Publicerad 20 augusti 2002

I måndagens YA står att läsa om Österlenpartiets motion om en friluftsscen i det gamla stenbrottet bakom villaområdet Tobisborg. Drömmen om en sådan har Manfred Koch närt i många år, men att frågan blivit aktuell beror på att Bäckhalladalen blivit naturreservat. Länsstyrelsen har tagit fram en skötselplan som byggnadsnämnden skulle yttra sig över i måndags. När denna plan är antagen i kommunstyrelsen minskar chansen för att amfiteatern kan bli verklighet. Österlenpartiet, genom nämndsordförande Koch, yrkade därför att skötselplanen återremitteras. - Jag hoppas att stenbrottet kan undantas från skötselplanen. På så sätt kan vi arbeta vidare med Tobishall, säger Manfred Koch. Nämndens beslut att gå på ordförandens linje var dock inte enhälligt. Bengt Bengtsson (mp) yrkade att skötselplanen skulle antas och reserverade sig mot beslutet om återremiss. - Kommunen har fått statliga bidrag för att köpa in marken med syfte att göra hela området till naturreservat. Dessutom tycker jag att en friluftsscen innebär en störning som är avsevärd. Dels med ljudanläggningen och dels alla människor och bilar som förväntas komma till området, säger Bengt Bengtsson. Ärendet kommer åter upp på byggnadsnämndens dagordning den 16 september.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons