Annons

Revygänget förtjänar större publik

Att Gröstorpsrevyn i år skulle spela komedi i stället för revy kom som en överraskning för de flesta. Nu är prem iären begången - och även den överraskade!
Simrishamn • Publicerad 7 januari 2005
Ingvar Nygren som Erland Furuvik och Rolf-Göran Mysak Engdahl som Rupert Svanholm i tilltrasslad närhet. BILD :BASS NILSSONFoto: 

Gunnar heter också Sturesson. I vart fall skulle han heta så om han fanns. Men han finns inte. Trots det syns han, till och med i flera olika upplagor och till och med samtidigt, på scenen när det något snurriga spelet brakar loss.

Det blir komiska förvecklingar i två akter och stundtals tappar man hakan och blir lätt matt av röran. Men det är så det ska vara i en fars där man undrar om de verkligen ska hålla, alla de där fem dörrarna som det springs så mycket ut och in i. De höll.

Annons

Grands salong var dessvärre inte i närheten av att vara fullsatt. Kanske avskräcktes en del av Gröstorpsrevyns vanligtvis mycket större publiken av satsningen på "riktig" föreställning. Det är i så fall synd för det är ett riktigt roligt stycke som spelas upp, minst lika roligt som en revy, och med undantag av väldigt få, knappt ens märkbara felsägningar, gör ensemblen, regisserad av Boel Larsson, ett utmärkt jobb.

Allt utspelar sig under en obeskrivligt rörig nyårsafton 1999 i en lägenhet. Här bor en höggravid kvinna med en sanslöst rörig man som utgör navet i den totala förvirring som alla snurrar in i.

Ytterligare sju aftnar tar Ingvar Nygren, Lena Ivarsson, Sven-Uno Enarsson, Siw Gummesson, Rolf-Göran Mysak Engdahl, Ami Rolder - och Gunnar - hand om scenen. Imorgon gör de det nästa gång. Och de tål att ses!

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons