Riksdagsman på YA-praktik

- En gemensam nämnare för folk på Österlen är ju Ystads Allehanda och eftersom jag aldrig varit på en lokalredaktion, trots att jag har haft så mycket att göra med pressen, ville jag gärna se hur man arbetar. Det säger Tuve Skånberg (kd), riksdagsledamot.
Simrishamn • Publicerad 22 april 2002
Tuve Skånberg.
Tuve Skånberg.Foto: 

Tuve Skånberg (kd) är intresserad av företeelser som samlar människor, sådant som ger dem gemensamma erfarenheter att diskutera utifrån. Och en anledning till många diskussionen är lokaltidningens innehåll. I dag följer riksdagsmannen YA-reportrarnas arbete i allt från den obligatoriska "morgonbönen", då både dagens och morgondagens nyhetsarbete planeras, till ett nyhetsreportage samt besök och läsning av posten på flertalet av kommunens förvaltningar. -Det här har jag väckt mer än en motion om, konstaterade han när han tog del av en skrivelse från en sommarboende som rörde naturens egen nersmutsning på stränderna, ansamlingen av ofta illaluktande alger. Förslag i skrivelsen var att kommunen inför den kommande badsäsongen skulle rensa upp på de välbesökta stränderna från Kyhl till Sandhammaren. -I stället för att ligga och skräpa på stränderna menar jag att algerna ska användas som jordförbättring på åkrarna. För Österlen är den vackra naturen och turismen oändligt viktigt och det är ju inte särskilt trevligt om stinkande alger hindrar bad. I eftermiddag, mellan kl 16 och kl 18.30 kan simrishamnare träffa Tuve Skånberg och föra fram sina åsikter under "kvartssamtal" på Pedersens konditori. I morgon är han tillbaka igen i Riksdagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.