Röster höjs mot ny bebyggelse

Planerna på att ge plats för ytterligare två bostadshus i strandområdet Sandby är inget som välkomnas av de boende. Det framgår tydligt av yttrandena över förslag till detaljplan.
Simrishamn • Publicerad 4 september 2009

Förslaget till bebyggelse beskrivs som "en naturlig fortsättning av den befintliga" och att placeringen gör "minsta möjliga intrång" på miljön.

Detta håller inte merparten av dem som yttrat sig med om. Länsstyrelsen anser till exempel att bebyggelsen kan strida både mot riksintresse för kustzonen och friluftslivet. Myndigheten föreslår att det ska tas fram ett särskilt program för kustområdets utveckling.

Kommunekolog Bengt Bengtsson bedömer det som ett intrång i ett stort nästan helt oexploaterat område med värdefull natur och föreslår i stället att man förtätar bebyggelsen i andra delar av sommarstugeområdet.

Fastighetsägare påpekar att den aktuella marken är avsedd som park eller plantering och motsätter sig bebyggelsen.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.