Annons

S för p-vakter i Simrishamn

- Man kunde provat parkeringsövervakning under ett år åtminstone. Det säger Evert Andersson (s) som tillsammans med sina två partikamrater i tekniska nämnden reserverade sig mot beslutet att inte ha p-vakter i Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 10 mars 2003

I sin skriftliga reservation påpekar de att polisen inte har resurser att sköta övervakningen, att Köpmannaföreningens medlemmar har problem när de ska ta emot varor och att det är brist på tillgängliga handikapparkeringar i stan. Därför ville s-gruppen ha övervakning på avgränsade områden. -Men det var drivkraften bakom förslaget, Agne Johansson (m), som fällde hela idén, säger Evert Andersson. Agne Johansson menar dock att förslaget att ha parkeringsövervakning alls inte var moderat. Upprinnelsen var de många skrivelser till tekniska kontoret om parkeringsproblem. Anders Johnsson (m) och Sven Svensson (s), som då satt i nämnden, var med och gav förvaltningen i uppdrag att utreda frågan. -Andemeningen var just en översyn av vems ansvar det är om det blir kaos, säger Agne Johnsson. Han är övertygad att frågan om parkeringsövervakning är åter på tekniska nämndens bord inom några månader. I samband med att nämnden satte punkt för p-vaktsdiskussionen beslöt man att skriva brev till polisnämnden och begära större resurser till Simrishamn. Något större hopp om att polisen har större resurser att bolla över till Simrishamn finns det dock inte. -När polisen svarat oss blir det åter ett ärende för oss, säger Agne Johnsson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons