Annons

S-kritik mot duschrumsbeslut

Simrishamn • Publicerad 27 januari 2005

Ska Fritid Österlen AB få renovera herrarnas hygienutrymmen på Tobisviks camping?

Frågan gav upphov till votering i tekniska nämnden i tisdags, men majoritetsförslaget att låta entreprenören själv stå för renoveringen som beräknas kosta en halv miljon kronor vann.

Annons

Fritid Österlen AB har föreslagit kommunen att bolaget, som driver campingen på entreprenad, själv ska stå för renoveringen av hygienutrymmena på herrsidan. Från tekniska kontorets sida har man gjort bedömningen att förslaget är ekonomiskt fördelaktigt för kommunen, bland annat på grund av avskrivningstiden normalt sett är längre i sådana här fall än de 10 år som föreslagits av Fritid Österlen och kostnaden därmed blir lägre.

Tekniska nämndens beslut innebär att Fritid Österlen nu står för hela investeringen, och att kommunen som äger campingen löser in resten av avskrivningen , alltså en halv miljon, när Fritid Österlens arrendeavtal upphör år 2010.

Oppositionen i nämnden är av en helt annan åsikt.

– Vi är väldigt kritiska mot det här och anser att den här renoveringen borde handlats upp offentligt. Det är inte självklart att entreprenören själv ska göra det här, säger Evert Andersson som menar att det handlar om ett gynnande av Fritid Österlen AB och avser att komma in med en skriftligt reservation i ärendet.

Även när damsidan renoverades enligt ett liknande avtal förra året reserverade sig s.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons