Annons

Sexualbrott utreds

En rättspsykiatrisk undersökning ska göras av den 25-årige man från Simrishamns kommun som sitter häktad, misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig.
Simrishamn • Publicerad 22 augusti 2002

Det beslöts vid veckans huvudförhandling på Ystads tingsrätt. Det blir fortsatt huvudförhandling om en månads tid, då undersökningen beräknas vara klar. I avvaktan på resultatet kvarstannar mannen i häktet. Mannen häktades i slutet av juli, på sannolika skäl misstänkt för bland annat sexuellt utnyttjande av underårig. Enligt åklagaren är 25-åringen misstänkt för gärningar som ska ha utförts under perioden 2000 till juli i år. Vid olika tillfällen under ett års tid ska mannen ha utnyttjat en underårig person sexuellt. Den åtalade ska dessutom under en tvåårsperiod ha gjort sig skyldig till misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga hot, vid två tillfällen.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons