GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Simris kyrka utsatt för stenkastning

Simrishamn • Publicerad 27 mars 2014

Kyrkan i Simris har utsatts för stenkastning ännu en gång.

Natten mellan den 24 och 25 mars har någon kastat en sten igenom ett stort blyinfattat fönster. Stenen kastades med sådan kraft att den gick igenom fönstret och hamnade inne i kyrkan.

Enligt polisen har Simris kyrka utsatts för stenkastning minst två gånger tidigare.

Fönstret som stenen kastades igenom är tre meter högt och 1,5 meter på bredden.

Flera kyrkor och kyrkliga byggnader har tidigare drabbats av skadegörelse. Tillvägagångssättet har varit liknande, en sten har kastats genom in i kyrkan genom något fönster.

Gärsnäs har under lång tid plågats av liknande skadegörelse där både privatpersoner och företagare fått rutor sönderslagna.

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon för den omfattande skadegörelsen.

Maria Sällberg
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.