Annons

Simrishamn fick två nya Odd Fellow-föreningar

Simrishamn • Publicerad 29 maj 2005

Två nya föreningar på samma dag. En historisk Odd Fellow-händelse. Det tycker i alla fall medlemmarna som samlades i Odd Fellowhuset på Missunnavägen i Ystad på lördagen.

Under ledning av storsire Lars Fryklund och rådspresident Inga-Lill Wachenfeldt konstituerades systraföreningen Pomona och brödraföreningen Fritiof Nilsson.

Annons

Odd Fellow i Ystad bildades redan 1894 i form av logen nr 8 Linnea, som upptog manliga medlemmar från sydöstra Skåne. Den kvinnliga motsvarigheten instiftades i Ystad 1968 med logen nr 8 Pyrola. Förutom Ystad finns Odd Fellow i bland annat Trelleborg, Malmö, Lund och Eslöv. Österlen och Simrishamn har däremot varit en vit fläck på kartan.

Ett 100-tal personer gästade Odd Fellowhuset i samband med konstitueringen. De kunde även avnjuta musikunderhållning och en delikat lunch bestående av melon med skinka, inkokt lax och diverse drycker.

@08 Bildbyline:

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons