Annons

Ska skolmåltiderna "privatiseras" i Simrishamn?

Tycker Mats Hagelin, ordförande för barn- och utbildningsnämnden (bun), som kommunalrådet; att skolmåltidsverksamheten kan privatiseras eller läggas ut på entreprenad?
Simrishamn • Publicerad 15 augusti 2002

Den frågan vill bunledamoten Christer Grankvist (s) ha svar på vid nästa kommunfullmäktige. I den översyn som gjordes i fjol av äldrevårdens och skolornas kök framgick att Korsavadsköket hade en hög effektivitet men att det inom äldreomsorgen var sämre ställt. Christer Grankvist tar upp exempel som visar att den totala kostnaden för en portion skolmat är 30-35 kronor, men på Korsavad bara 21 kronor. Inom äldreomsorgen ligger totalkostnaden per serverad portion 75 kronor. Grankvist är kritisk till kommunalrådet Christer Akejs (m) inställning att verksamheten med skolmåltider är lämplig att "privatisera" och vill, inför ett eventuellt fortsatt borgerligt styre, ha klarhet i vad som ska gälla. Han vill veta om bunordföranden har samma uppfattning som Akej, och vad som i så fall är syftet med att lägga ut den mest effektiva och för kommunen billigare skolmaten i stället för den dyrare inom äldrevården. Vad ska ske med de nuvarande skolmåltidsköken och de som arbetar inom denna verksamhetsgren? Hur ska matens kvalité garanteras med hänsyn till bland annat eventuellt längre transporter? De svaren uppmanas Mats Hagelin ge under fullmäktiges frågestund den 26 augusti.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons