Annons

Skånelänga brann ner i Skepparp

En Skånelänga med halmtak i Skepparp norr om Kivik brann ner till grunden i fredagsmorse.
Simrishamn • Publicerad 16 maj 2005
Under hela gårddagen pågick släckningsarbetet i Skepparp. Bild: Bass Nilsson
Under hela gårddagen pågick släckningsarbetet i Skepparp. Bild: Bass NilssonFoto: 

Husets ägare var troligen inte hemma när branden utbröt och polisen hade i går eftermiddag inte lyckats få kontakt med honom.

Huset började brinna tidigt på fredagsmorgonen. Klockan 6.35 ringde en granne till SOS. Brandbilar skickades från Brösarp/Sankt Olof, Degeberga, Simris-hamn och Kiviks räddningsvärn.

Annons

När räddningskåren kom fram till huset vid 7-tiden var det övertänt. Rökdykare skickades in för att leta efter den man som enligt grannarna bodde i huset. På bottenplan fann man ingen, men brandmännen hann inte gå upp på andra vången innan räddningsledare fick kalla ut dem igen.

– Det brandmännen hann se tyder på att mannen inte var hemma, säger räddningsledare Thomas Hermansson.

– Kaffekokaren var inte igång och det fanns ingen mat framme.

Grannar berättade också för brandmännen att mannen i huset ofta cyklade när han skulle någonstans. Och eftersom cykeln inte stod på sin vanliga plats utanför huset var han förmodligen inte hemma.

Under hela eftermiddagen pågick släckningsarbetet. Enligt brandmännen var branden svårsläckt på grund av det stora antal böcker som fanns i huset.

Röken som syntes långväga låg tjock över hela Skepparp och vinden spred svärtade bokblad över bygden.

Ännu mitt på eftermiddagen brann det i de förkolnade resterna av huset. Detta plus stor rasrisk gjorde att brandmännen inte kunde gå in och försäkra sig om att mannen inte fanns kvar i huset när det fattade eld.

Orsaken till branden får polisen fastställa, men bland brandmännen spekulerades i en eldstad mitt i huset.

Emma Lawesson

0414-289 96

emma.lawesson@allehandasyd.se

Skepparp
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons