Annons

Skillinge fiskimpex tar över Bengtssons – satsar mer på torsk

Bengtssons fisk i Simrishamn har varslat sina 14 anställda om uppsägning. Detta sedan det blev klart att det anrika företaget köps av Skillinge fisk-impex AB, som därmed utökar sin produktion av torskfilé vid den moderna fabriken i Simrishamn.
Simrishamn • Publicerad 13 oktober 2008
Knut Jeppsson, vd för Bengtssons fisk, blir ansvarig för den nya torskavdelningen, när Tom Ekström, vd för Skillinge fisk-impex tar över företaget och fastigheten i hamnområdet.
Knut Jeppsson, vd för Bengtssons fisk, blir ansvarig för den nya torskavdelningen, när Tom Ekström, vd för Skillinge fisk-impex tar över företaget och fastigheten i hamnområdet.Foto: 

Simrishamn

Detta företag köper Bengtssons fisk eller H W Nilssons Eftr AB den 20 oktober.

Annons

- Eftersom våra fabriker är grannar i hamnen får vi en bra logistik kring landningar och hanteringen av den fisk som landas i Simrishamn, säger Tom Ekström.

Han anser att HWN-torskfilén är ett kvalitetsbegrepp. Därför fortsätter produktionen och försäljningen av torskfilé.

Bengtssons fisk har i dag två filémaskiner för torsk och två för sill.

- Vårt mål är att jämna ut sysselsättningen, vilket är positivt för personalen, förklarar Tom Ekström.

Han ser också en möjlighet att utöka försäljningen av konsumentförpackad fisk direkt till butiker. Det gäller främst sill- och torskfilé samt spätta. Bengtssons fisk har redan en linje för sådan fisk. Knut Jeppsson, som är vd för Bengtssons fisk, stannar kvar som ansvarig för torskhanteringen tillsammans med sonen Markus.

Under de senaste två - tre åren har vi kämpat med att sälja torsk. Massmedia har tyvärr påverkat konsumenterna att inte äta torsk från Östersjön, trots att den är lagligt fångad, säger Knut Jeppsson och tillägger:

- Jag har varken ork eller ekonomiska förutsättningar att driva företaget vidare. Företagsaffären innebär att Skillinge fisk-impex kan erbjuda dagsfärsk sill- och torskfilé samt rökt fisk och egna sillinläggningar gjorda efter gamla recept.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons