Annons

Skyddstillsyn för rattfylla

Skyddstillsyn med särskilda föreskrifter blev straffet för den 53-årige Simrishamnsbo, som den 10 januari i år fastnade i en trafikkontroll på Peder Mörks väg i Simrishamn. Mannen, som hade 1,6 promille alkohol i blodet, har erkänt grovt rattfylleri.
Simrishamn • Publicerad 17 mars 2003

Han ska nu underkasta sig den nykterhetsvårdande behandling som den lokala kriminalvårdsmyndigheten bestämmer samt genomgå kriminalvårdens rattfylleriprogram. Dessutom ska han betala 500 kronor till brottsofferfonden. Kvällen innan mannen greps hade han druckit en halv flaska whisky och tre eller fyra burkar starköl. Under förmiddagen den 10 januari hade han spätt på med tre kaffegökar, som var och en var uppblandad med cirka fyra centiliter vodka. Simrishamnsbon förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret, därav två domar som avser rattfylleribrott. Grovt rattfylleri ger normalt fängelse, men då den dömde har insikt om sitt alkoholmissbruk har Ystads tingsrätt valt att döma honom till skyddstillsyn.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons