Annons

Stark upptakt till årets jazztävling

Simrishamn • Publicerad 10 januari 2005

På lördag, den 15 januari, blir det en stark upptakt till årets jazztävling i klassisk jazz. Det sker på Galleri Valfisken i Simrishamn.

Tävlingen hålles under fyra lördagar, den 22 och 29 januari, den 5 februari samt med delfinal för södra Sverige den 12 februari.

Annons

Som vanligt går vinnaren från Skåne vidare till riksfinal i Göteborg den 2 april, med bland annat spelningar på Stena Lines traditionella jazzkryssning till Kiel.

– Jazztävlingen har rönt stort intresse bland både orkestrar och jazzvänner i hela Sverige, säger Lars-Birger Johnsson, styrelseledamot i Jazz på Österlen.

En nyhet i år är att musikstilen utökats till att omfatta blues och mainstream. I och med att 50-talsjazzen kommer med kan fler band vara med och tävla. Som inledning på denna hektiska jazzmånad bjuder Jazz på Österlen på en verklig godbit, förra årets vinnare, Jazz Preachers, från Göteborg.

Bandet, som spelar svängig 50-talsjazz, har efter segern varit mycket engagerat över hela landet och blivit mäkta populärt.

Ledare för sexmannabandet är Jan Jurland och sångerskan Malin Enberg. I bandet spelar bland andra Simrishamnssonen Mats Larsson, vars avspända pianospel uppskattas av många.

Konserten börjar klockan 19. Jazz på Österlen ordnar ytterligare tre konserter under våren.

Dreamboat Jazzband och Sammy Rimington gästar Hotell Svea i Simrishamn den 18 mars.

Sångerskan Mirjam Aida och den prisbelönte saxofonisten Fredrik Kronkvist spelar på Galleri Valfisken den 9 april.

De som tycker om Django Reinhardts zigernarjazz får sitt lystmäte på Röken i Simrishamn den 7 maj, då trion Hot Club de Suède släpper loss med två riviga gitarrer och en bas.

Pontus Persson

SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons