Stockeboda gård på räls

Nu har Stockeboda Gård utökat och blivit med krog på räls. Det är driften av restaurangvagnen på ångloket mellan S:t Olof och Brösarp som nu tagits över och det är något man tror passar in utmärkt i företagets koncept att erbjuda inte bara mat utan också upplevelser. Det kan också bli tal om några arbetstillfällen under säsongen.
Simrishamn • Publicerad 6 maj 2002

-Det här är en utmaning som passar oss utmärkt. Eftersom vi i vår normala verksamhet i huvudsak vänder oss till företag med konferenser har vi vår högsäsong ett par månader före och lika länge efter semestrarna. Det betyder att vi har kapacitet att satsa på ångloket under sommaren. Det säger Anders Johnsson som nu skrivit kontrakt med Skånska Järnvägar. Han siktar på att ha restaurangvagnen i gång vid betydligt fler avgångar än vad som varit tidigare. -Förutom att vi ordnar olika gruppresor för våra kunder och semestrande gäster ska vi köra enligt tidtabell samtliga söndagar i juli och det kan bli mer än så beroende på bokningar. Första resan gör vi redan den 15 maj. Aktiva konferenser är den varudeklaration Stockeboda gård står för. Och mera mataktiviteter kan Anders Johnsson också tänka sig att hitta på: -Normalt har vi en mindre meny i vagnen, men varför inte laga och servera mat ute i det fria också? Kanske en helstekt gris på perrongen, det vore inte alls fel en fin dag. I dag har företaget nio anställda som går på schema samt extrapersonal vid behov. -Vi kommer att behöva folk till restaurangvagnen, först och främst ska vi se hur det passar de extraanställda vi redan brukar anlita. Än så länge står restaurangvagnen för sig själv på ett stickspår vid stationen i Sankt Olof och när den är klar att rulla för sommaren ska den vara uppfräschad, nymålad och grann.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.