Svår misshandel i Kivik

(Uppdaterad 17.00)Tre män sitter nu anhållna, misstänkta för den grova misshandeln av en man i Kiviks hamn natten till torsdagen. Tjugo över på natten larmades polisen då vittnen såg hur en man i 60-årsåldern misshandlades av tre män på en båt i Kiviks hamn. Mannen ska sedan ha släpats till en bil och förts bort av två män. Den svårt misshandlade mannen var försvunnen hela natten och hittades först vid halv tio-tiden på torsdagsmorgonen i Vitaby.
Simrishamn • Publicerad 13 augusti 2004
Bild: Emilia Olofsson
Bild: Emilia OlofssonFoto: 

Polisens kriminalinspektör från Kristianstad, Staffan Persson, sökte av kajområdet för att säkra bevis från brottsplatsen. När polispatrullen kom till platsen hittades en man kvar i båten. Mannen var berusad och togs till förhör. Han är i 68-årsåldern och sitter nu anhållen som skäligen misstänkt för grov misshandel. De två män som förde bort den misshandlade mannen kunde lokaliseras genom uppgifter om bilen. Bilägaren, som är i 39-årsåldern och den andra mannen som är i 21-årsåldern togs under torsdagsmorgonen in till förhör och anhölls. Bilen, och även de två segelbåtar i hamnen som bär blodspår, undersöktes under torsdagen av polisens tekniker. De två segelbåtarna låg bara en liten bit från varandra i hamnen. De tre inblandade männen är enligt polisen bekanta med varandra och de är alla från Kivikstrakten.Enligt uppgift från Anders Carlsson, chef för brottsroteln, är de tre männen sedan tidigare kända av polisen. Den misshandlade mannen hittades efter att de inblandade berättat att de lämnat honom på en adress i Vitaby. Ungefär samtidigt ringde en person från Vitaby till polisen och berättade om en blodig man som hittats. Mannen vårdades under torsdagen på sjukhuset i Kristianstad.Han är svårt skadad, men polisen vill inte uppge exakt hur allvarliga hans skador är. Bilder: Emilia Olofsson Bakgrunden till misshandeln var ännu på torsdagen okänd. Förhör pågick och häktningsförhandlingar kommer sannolikt att inledas i helgen.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.