Annons

Tidtabell färdig för matarbussar

På måndag stängs väg 9 vid Tångdala för brobygget som YAtidigare skrivit om. Nu är också tidtabellerna för matarbussarna mellan Tångdala och Ravlunda klara.
Simrishamn • Publicerad 19 januari 2005

– Vi har satsat på att få trafiken i riktning mot Kristianstad och Simrishamn så smidig som möjligt på morgonen. På eftermiddagen är det "hemtrafiken" som vi prioriterat, säger Anna Archer som är trafikplanerare på Skånetrafiken.

Under den period vägen är stängd för brorenoveringen vid Tångdala kommer en matarbuss att gå fram och tillbaka mellan hållplatsen Södra Mellby-Tångdala, strax norr om brobygget, och Ravlunda kyrka. Matarbussen ska trafikera alla ordinarie hållplatser.

Annons

Tidtabellen för matarbussarna ska enligt Anna Archer finnas uppsatt på hållplatserna senast under onsdagen. Information om busstiderna ska också finnas på Skånetrafikens resecentrum i Simrishamn, och på kundcentrum i Kristianstad.

För alla bussresenärer med raska ben blir det enklaste alternativet när man ska mot Simrishamn att ta matarbussen söderut mot Tångdala, promenera omkring 500 meter över den tillfälliga gång- och cykelbron och sedan gå på Skåneexpressen på den hållplats som inrättas i korsningen mellan väg 9 och vägen till Sankt Olof, strax norr om Rörum.

Tabellen ger också vissa möjlighet för den som ska söderut att åka omvägen via Ravlunda kyrka där matarbussen ansluter till Skåneexpressen.

På helgerna kommer matarbussen inte att gå, utan ersätts då av taxi som måste förbeställas senast en timme före avgångstid.

– De begränsningar som finns med tiderna för matarbussen beror på att bara en buss används. Hade vi satt in två bussar hade det blivit betydligt dyrare. Vi vill hellre lägga de pengarna på att ha en bra förbindelse hela året, säger Anna Archer.

För bilisternas del har Vägverket redan börjat sätta upp informationsskyltar norr och söder om den berörda vägsträckan.

Om brorenoveringen går enligt Vägverkets planer kommer trafiken att kunna gå den vanliga vägen över den nyrenoverade bron efter den 18 mars.

Ulrika Wangel

0414-289 96

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons